top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

Personnummer i ditt CV - ja eller nej?

Updated: Aug 22

Varför du bör tänka en extra gång innan du delar ditt personnummer

I dagens digitala värld är säkerheten kring personlig information viktigare än någonsin. Personnumret, som är Sveriges unika identifikationsnummer för varje medborgare, är ett av de mest känsliga uppgifterna vi har. För att skydda dig själv och din identitet är det avgörande att förstå vikten av att hantera ditt personnummer med omsorg.


Vad är ett personnummer?

Personnumret är inte bara ett nummer; det är en nyckel till din identitet. Det används för att identifiera dig i olika register och system, från skatteverk och banker till hälso- och sjukvård. Det är därför väldigt viktigt att vara försiktig med att dela detta nummer, eftersom det kan bli en väg för identitetsstöld om det hamnar i fel händer.


Delning av personnummer i jobbsammanhang

Det är vanligt att arbetsgivare efterfrågar personnummer, men det är viktigt att vara medveten om när och varför det behövs. Du bör inte inkludera ditt personnummer i ditt CV om det inte efterfrågas av den potentiella arbetsgivaren, och även då bör du säkerställa att det finns en tydlig och legitim anledning till att de behöver det.


Ofta kommer begäran om personnummer först längre fram i rekryteringsprocessen, till exempel när du ska underteckna anställningsavtalet. Vid denna tidpunkt har båda parter fått en bättre förståelse för varandra, och det finns en högre grad av förtroende. Tills dess är det bättre att utelämna ditt personnummer från dina ansökningshandlingar.



30 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.

PRENUMERERA

bottom of page