top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

Utmärkelser i CV – Så här framhäver du dina framgångar med exempel

Utmärkelser i ditt CV kan vara precis den där "boosten" du behöver för att sticka ut i mängden. Oavsett om det handlar om akademiska prestationer, yrkesmässiga utmärkelser eller om volontärarbete, kan dessa prestationer spela en avgörande roll för att övertyga arbetsgivare om din kompetens och ditt engagemang. I denna artikel utforskar vi hur du väljer ut, presenterar och framhäver dina utmärkelser på bästa sätt i ditt CV.


Utmärkelser i ditt CV

För många är utmärkelser en konkret representation av deras skicklighet och hängivenhet inom sitt område. Att få en utmärkelse innebär att din insats har uppmärksammats och värderats av andra, vilket skapar trovärdighet för potentiella arbetsgivare. Det visar att du inte bara utför dina arbetsuppgifter, utan att du även utmärker dig själv och skapar skillnad. Det handlar inte bara om att få en medalj eller ett diplom; utmärkelser signalerar även att du har ambitioner och att du strävar efter att nå dina mål.


Vilka utmärkelser ska du inkludera?


Akademiska utmärkelser: Om du har fått stipendier, inkludera dem. Oavsett om det är gymnasiala eller eftergymnasiala.


Yrkesutmärkelser: Priser från arbetsgivare eller branschorganisationer kan ge tyngd åt din yrkesroll. Det kan handla om "Årets Medarbetare", "Bästa Försäljningsresultat" eller andra erkännanden som visar din prestation på arbetsplatsen.


Volontärutmärkelser: Om du har varit aktiv inom volontärarbete, inkluderar du också dessa erkännanden du fått för detta. Det visar på ett starkt samhällsengagemang.


Certifikat och kvalifikationer: Oavsett om de är kopplade till yrkesutveckling eller personliga intressen, bör dessa också nämnas om dessa certifikat och kvalifikationer är relevanta för den tjänst du söker.


Hur presenterar du utmärkelser i ditt CV?

Skapa en separat sektion för dina utmärkelser. Våra mallar är väl anpassade för detta: www.cvexperterna.se/cvmallar. En väldefinierad sektion för utmärkelser kan hjälpa till att dessa blir mer synliga. Placera den efter din utbildning i en vänsterspalt, (se våra anpassade mallar för detta) eller under arbetslivserfarenhet beroende på vad som är mest relevant för den tjänsten du söker.


Ha en tydlig struktur

Lista varje utmärkelse med följande information. Titel på utmärkelsen, företaget eller den aktör som delade ut den, datum när du fick den med en kort beskrivning.


Exempel:


Årets Medarbetare Företagsnamn | 2024 Utmärkelse för bäst uppnådda försäljningsmål och kundnöjdhet.


Stipendium för akademisk excellens Universitetets namn | 2022 Tilldelades för höga betyg och aktivt deltagande i studentaktiviteter.


Anpassa till tjänsten

Genom att noggrant läsa jobbannonsen kan du skräddarsy din lista över utmärkelser. Om en viss utmärkelse är särskilt relevant för det jobb du söker, lyft fram den mer.


Att inkludera utmärkelser i ditt CV är ett utmärkt sätt att skapa ett stark intryck på potentiella arbetsgivare. Utmärkelser visar på dina prestationer och din självmotivation, och en intressant inblick i din karriär. Kom ihåg att alltid vara ärlig om dina prestationer och välj ut de utmärkelser som är mest relevanta för den tjänst du söker.

27 views0 comments

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.

PRENUMERERA

bottom of page